Manuel d'utilisation / d'entretien du produit TVS347 du fabricant Toastess
Aller à la page of 15
ST AINLESS STEEL FOOD STEAMER & RICE COOKER Instruction Booklet Model: TVS347 Booklet_TVS347_ENG.qxd:Salton Booklet 6/2/10 1:12 PM Page 1.
I I M M P P O O R R T T A A N N T T S S A A F F E E G G U U A A R R D D S S When using electrical appliances , basic safety precautions should always be followed including the following: 1. Read all instructions . 2. DO NO T touch hot surfaces . Use handles or knobs .
POLARIZED PLUG T his appliance has a polarized plug (one blade is wider than the other). T o reduce the risk of electric shock, this plug will fit in a polarized outlet only one way . If the plug does not fit fully in the outlet, reverse the plug. If it still does not fit, contact a qualified electrician.
HO W T O USE Steaming Bowls T he Steaming Bowls can be used in different ways: Single level (one bowl): a. Use Steaming Bowl #1. b . Place food in Steaming Bowl. c. Place on the Drip T ray . d. Cover . Single level (2 or 3 bowls) for larger items (eg.
How to Steam 1. Place Steamer on a level surface close to a 120 volt A.C. outlet. NO TE: DO NO T place under wall cabinets . 2. F ill the W ater Reservoir with the maximum amount of cold water (See marking on W ater Level Window). Any excess w ater can be emptied out at the end of the steaming cycle .
Delay Start NO TE: T o use the delay start feature you must add the time of the program you select to the amount of time you w ant to delay . (Example: If you w ant to cook on program #6 in 30 minutes , the time entered should be 35 minutes + 30 minutes , 1 hour and 5 minutes).
3. F oods with longer steaming times should be placed on the lower level in the small Steaming Bask et. Once these foods are partially cook ed, remove the Cover and add the other Steaming Bowls , if required. 4. Arrange food with spaces between pieces to allow for maximum steam flow .
Fish and Seafood 1. Clean fish or seafood before steaming. 2. F ish fillets or steaks can be steamed in the Rice Bowl with seasoned butter , lemon or other favourite sauces . 3. Clams , oysters and mussels may open at different times . Check the shells to avoid overcooking.
4. Place the Rice Bowl inside the Steamer Bowl. Cover . 5. Plug into the wall outlet and set the Timer . NO TES: 1. T here are many types of rice . F ollow specific package directions for quantities of water and rice . Use the chart below as a guide. 2.
Eggs Dir ections for: 1. Eggs in the shell: • Place eggs in the Steaming Bowls . • F ollow directions in the How to Steam section. 2. Eggs in a cup: • Crack raw egg into a custard cup which has been sprayed with a non-stick vegetable spray . • Season with salt, pepper , butter or margarine , if desired.
CARE AND CLEANING 1. Unplug unit from outlet and allow unit to cool completely before cleaning. Mak e sure that the Drip T ray and Base are cool as these are the parts closest to the Heating Element. 2. Empty the Drip T ray and Base/W ater Reservoir .
Lemon Shrimp 1/4 cup (60 ml) soy sauce 1/4 cup (60 ml) lemon juice 2 tbsp . (30 ml) sugar 2 tbsp . (30 ml) dry white wine 1/4 tsp . 1.5 ml) ground ginger 1-1/2 lbs . (675 g) raw medium shrimps , peeled and deveined 1/2 cup (125 ml) water 2 tsp . (10 ml) cornstarch 2 tsp .
Steamed Fish 1 – 10oz. package frozen flounder fillets 4 medium size mushrooms , sliced 4 green onions cut in 1” (2.5 cm) pieces 1 stalk celery , sliced 1/2 tsp .
Descaling If scale deposits build up on the heating element follow the directions below to descale . 1. P our 2 cups (500 ml) of clear vinegar into the Base/W ater Reservoir . F ill up to the maximum fill mark on the W ater Level Window with water . DO NO T use Drip T ray , Steaming Bowls or Cover .
A short supply cord is provided to reduce the hazards of becoming entangled in or tripping over a long cord. Extension cords may be used if care is exercised in their use .
Un point important après l'achat de l'appareil (ou même avant l'achat) est de lire le manuel d'utilisation. Nous devons le faire pour quelques raisons simples:
Si vous n'avez pas encore acheté Toastess TVS347 c'est un bon moment pour vous familiariser avec les données de base sur le produit. Consulter d'abord les pages initiales du manuel d'utilisation, que vous trouverez ci-dessus. Vous devriez y trouver les données techniques les plus importants du Toastess TVS347 - de cette manière, vous pouvez vérifier si l'équipement répond à vos besoins. Explorant les pages suivantes du manuel d'utilisation Toastess TVS347, vous apprendrez toutes les caractéristiques du produit et des informations sur son fonctionnement. Les informations sur le Toastess TVS347 va certainement vous aider à prendre une décision concernant l'achat.
Dans une situation où vous avez déjà le Toastess TVS347, mais vous avez pas encore lu le manuel d'utilisation, vous devez le faire pour les raisons décrites ci-dessus,. Vous saurez alors si vous avez correctement utilisé les fonctions disponibles, et si vous avez commis des erreurs qui peuvent réduire la durée de vie du Toastess TVS347.
Cependant, l'un des rôles les plus importants pour l'utilisateur joués par les manuels d'utilisateur est d'aider à résoudre les problèmes concernant le Toastess TVS347. Presque toujours, vous y trouverez Troubleshooting, soit les pannes et les défaillances les plus fréquentes de l'apparei Toastess TVS347 ainsi que les instructions sur la façon de les résoudre. Même si vous ne parvenez pas à résoudre le problème, le manuel d‘utilisation va vous montrer le chemin d'une nouvelle procédure – le contact avec le centre de service à la clientèle ou le service le plus proche.