Manuel d'utilisation / d'entretien du produit KH 1111 du fabricant Kompernass
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Operating and safety instructions KH1111 UK KH1111_LB4_Cover_QXD4.0 27.11.2003 10:38 Uhr Seite 3.
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3 Ta ble of Contents Safety Instructions ..........................................................................................4 Risk of Shock ..............................................................................................4 Fire Risk .
4 Safety Instructions Risk of a Shock! • Only connect the coffee machine to a pr operly installed and grounded power socket with a mains voltage of 230 V~ at 50 Hz.
5 Risk of Scalding! • Never use the glass pot of the coffee machine in a micr owave. • Do not touch the hot filter . Only remove the filter once the liquid has drained out. • Do not hold your hands in the rising steam. • Do not move the coffee machine during the br ewing process.
6 ➩ If you would like to connect the coffee machine, unwind the power cor d (Figure B). ➩ Then plug the power cord into the power socket. Before the First Use Setting Up and Connecting Risk of Shock! Never place the coffee machine near water that is standing in the sink or in other containers.
7 ➩ Open the glass pot and the water tank. ➩ Rinse the water tank and the glass pot carefully with tap water . ➩ Fill the water pot with one litre of tap water . ➩ Completely pour the tap water into the water tank (Figure C). ➩ Place the emptied glass pot on the hot plate.
8 Winding the Cord ➩ Slide the cable into the cable winding on the back of the device (Figure B). ➩ If necessary , insert the metal contacts of the power plug into the holes above the cable winding. Y ou should clean the coffee machine after every use to ensure the optimal taste experience during brewing.
9 Removing Calcium Deposits The calcium content (hardness) of the water leads to calcium deposits in your coffee machine during the course of use. The calcium hinders the functioning of the device and reduces the quality of the br ewed filter coffee.
10 Disposal Dispose of the coffee machine thr ough a certified disposal company or your community disposal agency . Never throw the coffee machine into the normal household waste. Always obey the applicable regulations. In case of doubt, contact your disposal agency .
ID-Nr . KH1111-11/03 www .kompernass.com KH1111_LB4_Cover_QXD4.0 27.11.2003 10:38 Uhr Seite 2.
Un point important après l'achat de l'appareil (ou même avant l'achat) est de lire le manuel d'utilisation. Nous devons le faire pour quelques raisons simples:
Si vous n'avez pas encore acheté Kompernass KH 1111 c'est un bon moment pour vous familiariser avec les données de base sur le produit. Consulter d'abord les pages initiales du manuel d'utilisation, que vous trouverez ci-dessus. Vous devriez y trouver les données techniques les plus importants du Kompernass KH 1111 - de cette manière, vous pouvez vérifier si l'équipement répond à vos besoins. Explorant les pages suivantes du manuel d'utilisation Kompernass KH 1111, vous apprendrez toutes les caractéristiques du produit et des informations sur son fonctionnement. Les informations sur le Kompernass KH 1111 va certainement vous aider à prendre une décision concernant l'achat.
Dans une situation où vous avez déjà le Kompernass KH 1111, mais vous avez pas encore lu le manuel d'utilisation, vous devez le faire pour les raisons décrites ci-dessus,. Vous saurez alors si vous avez correctement utilisé les fonctions disponibles, et si vous avez commis des erreurs qui peuvent réduire la durée de vie du Kompernass KH 1111.
Cependant, l'un des rôles les plus importants pour l'utilisateur joués par les manuels d'utilisateur est d'aider à résoudre les problèmes concernant le Kompernass KH 1111. Presque toujours, vous y trouverez Troubleshooting, soit les pannes et les défaillances les plus fréquentes de l'apparei Kompernass KH 1111 ainsi que les instructions sur la façon de les résoudre. Même si vous ne parvenez pas à résoudre le problème, le manuel d‘utilisation va vous montrer le chemin d'une nouvelle procédure – le contact avec le centre de service à la clientèle ou le service le plus proche.