Manuel d'utilisation / d'entretien du produit PC104 du fabricant Euro-Pro
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Pressure Cooker Use and Care Instructions Model PC104 EURO-PRO Operating LLC Boston, MA 02465 Tel.: 1 (800) 798-7398 www.euro-pro.com /.
IMPORTANT SAFEGUARDS SAVE THESE INSTRUCTIONS FOR HOUSEHOLD USE ONLY CAUTION! Read all instructions in this book before using. Be sure you underst and all operat ing instructions before using the pressure cooker.
2 USING FOR THE FIRST TIME Please read these instructions carefully b efore usin g the cookware for th e first time. • Before first use, wash t he pressure cooker and lightly oil the seal ring. • Put at least 1 1/2 cups of water/liquid in the pot with the food.
USING YOUR PRESSURE COOKER It is essential tha t you read this instruction manual and keep it handy when cooking with your pressure cooker. This manual will answer any questions that you might have on safety, o peration and timing.
RELEASING PRESSURE Combination Method: Turn he at off. Remove pres sure cooke r from burner. Allow the pressure cooker to cool off and the pressure to naturally decrease for the amount of time indicated on the recipe (standing time) . Release the remaining pressure by using either the Natural Steaming-Off method or the Quick-release Method.
NATURAL STEAMING OFF Turn the heat off. Allow the pres sure to fall naturally, then open the Pressure Cooker. This method is recommended for frothing foods or foods tha t expand greatly such as beans and rice.
Disassembling the Valves: Pressure Selector Valve: Pul ling up on tab (1) allows the valve cover to snap off. Remove th e valve assembly and rinse with hot, soapy water. Allow to dry and then reassemble. Do NOT disassemble the stem or bot tom portion of the valve as it is factory sealed.
TROUBLE SHOOTING continued Cooker Cannot Be Opened After Cooking • If cooling has been too slow, a slight vacuum may have been created. Heat the pressure cooke r again with t he pressure selector in its open position “0” un til steam co mes out of the automatic valve.
Chicken Noodle Soup (Version 1) 3-4 lb. Whole Fryer Chicke n 2 Tbs. Olive Oil 1 Tbs. Butt er 1 Medium Onion (coarse ly chopped) 6 cups canned chicken broth 1 ¼ cup chopped celery 1 ¼ cup chopped carrots 2 tsp. kosher salt 1 tsp. Ground black pepper 1 tsp.
Great Northern Bean Sou p 16 oz. dried gr eat northern beans 10 cups water 2 Tbs. Oil 8 oz. ham cubes 7 cups water 1 small onion, chopped fine 1 cup celery ribs and lea ves, sliced 1 cup carrots , chopped 2 bay leaves 1 tsp. Coarse ground black pepper 2 tsp.
Sunday Roast 3-4 lb. Round Roast 2 Tbs. vegetable oil 1 Tbs. balsamic vinegar ½ cup good red wine 1 clove ga rlic, minced 1 medium on ion, coarsely chopped 1 Tbs. Worcestershire sauce 1 Tbs. ketchup 1 Tbs. Bett er Than Bouillon beef bouillon base 1 tsp.
All American Pot Roast 3-4 lb. Round Roast 2 Tbs. vegetable oil ½ cup good red wine 1 clove ga rlic, minced 1 medium on ion, coarsely chopped 1 Tbs. Worcestershire sauce 1 Tbs. ketchup 1 Tbs. Bett er Than Bouillon beef bouillon base 1 tsp. salt 1 tsp.
Honey Blueberry Rice Pudding 1 cup white rice, long- o r short-grain 2 ¼ cup water 1 cinnamon stick 1” vanilla bea n ½ tsp. Salt 2 Tbs. Butt er 1/3 cup ho n e y ½ cup granulated sugar 1 cup half & half 3 lg. Egg yolks ½ cup blueberries ¼ tsp.
Linguini with Clam Sauce 2 Tbs. good olive oil 2 Tbs. butter 7 cloves garlic , minced ¾ cup chopped fresh basil 2 tsp. Oregano ½ tsp. Crushed red pepper 2 bottles clam juice (8 oz. each) 1 lg.can diced tomatoes (29 oz .) 1 can tomato sauce (8 oz.) ¾ cup white wine 1 cup hot water 1 box linguine (1 lb.
Printed in Portugal FIVE (5) YEAR LIMITED WARRANTY EURO-PRO Operating LLC w arrants th is product to be free fro m defects in mater ial and workm anship for a per iod o f fi ve ( 5) y ears from the date of purchase when utiliz ed for no rmal household use.
Un point important après l'achat de l'appareil (ou même avant l'achat) est de lire le manuel d'utilisation. Nous devons le faire pour quelques raisons simples:
Si vous n'avez pas encore acheté Euro-Pro PC104 c'est un bon moment pour vous familiariser avec les données de base sur le produit. Consulter d'abord les pages initiales du manuel d'utilisation, que vous trouverez ci-dessus. Vous devriez y trouver les données techniques les plus importants du Euro-Pro PC104 - de cette manière, vous pouvez vérifier si l'équipement répond à vos besoins. Explorant les pages suivantes du manuel d'utilisation Euro-Pro PC104, vous apprendrez toutes les caractéristiques du produit et des informations sur son fonctionnement. Les informations sur le Euro-Pro PC104 va certainement vous aider à prendre une décision concernant l'achat.
Dans une situation où vous avez déjà le Euro-Pro PC104, mais vous avez pas encore lu le manuel d'utilisation, vous devez le faire pour les raisons décrites ci-dessus,. Vous saurez alors si vous avez correctement utilisé les fonctions disponibles, et si vous avez commis des erreurs qui peuvent réduire la durée de vie du Euro-Pro PC104.
Cependant, l'un des rôles les plus importants pour l'utilisateur joués par les manuels d'utilisateur est d'aider à résoudre les problèmes concernant le Euro-Pro PC104. Presque toujours, vous y trouverez Troubleshooting, soit les pannes et les défaillances les plus fréquentes de l'apparei Euro-Pro PC104 ainsi que les instructions sur la façon de les résoudre. Même si vous ne parvenez pas à résoudre le problème, le manuel d‘utilisation va vous montrer le chemin d'une nouvelle procédure – le contact avec le centre de service à la clientèle ou le service le plus proche.